Okozott már problémát az, hogy nem találtál megfelelő képet a weboldaladra, egy blogcikkhez, vagy egy hirdetéshez? Ebben a cikkben mutatok néhány alternatívát, amik segítségével pillanatok alatt több százezer képhez férhetsz hozzá INGYENESEN! Ezen kívül további hasznos infó vár a cikkben.

Nincs többé képtelenség!

A legjobb ingyenes és fizetős képgyűjtemények

Te is szenvedtél már azzal, hogy nem találtál megfelelő képet a weboldaladra, egy blogcikkhez, vagy egy hirdetéshez? Bizony megfelelő képet találni gyakran elég nagy kihívás, mert amiket könnyű megtalálni, azok vagy vízjelesek, vagy rossz minőségűek, vagy egyszerűen jogdíjasok.

Emlékszem, hogy milyen sok értékes órát pazaroltam el már életemben a „tökéletes kép” után kutatva. Borzalmasan időrabló tevékenység…

Éppen ezért készítettem ezt a cikket, hogy időt és energiát spóroljak meg neked.

Miben fog neked segíteni ez a cikk?

 • Gyorsabban és egyszerűbben fogsz olyan képet találni, amire épp szükséged van

 • Mutatok ingyenesen használható képgyűjteményt, így nem kell a jogi következményektől tartanod, továbbá mutatok fizetős alternatívákat is az előnyeivel együtt.

 • Olyan képeket fogsz találni, amiket könnyedén tudsz személyre szabni, szerkeszteni

 • Ismerni fogsz több képszerkesztő programot is, amikkel pofon egyszerű lesz grafikát készítened az online jelentlétedhez

Mi a grafikáinkhoz az esetek többségében a freepik.com oldalon gyűjtünk alapanyagokat, amiket aztán Adobe Illustratorban, és Adobe Photoshopban átalakítunk, hogy tökéletesen illeszkedjenek az Online Katapult arculatához.

Ha neked nem olyan jellegű az arculatod, mint nekünk, tehát rajzolt, vectoros, akkor sokkal egyszerűbben is megúszhatod a grafikai munkát.

Nézzünk pár alternatívát, ahonnan képeket tudsz gyűjteni.

INGYENES KÉPGYŰJTEMÉNYEK

FREEPIK

Ahogy fentebb is írtam, mi általában innen szerezzük a grafikáink alapelemeit. Itt sokféle képet találhatsz, a vectoros képektől kezdve egészen a stockfotó jellegű „élő” képekig.

Itt rengeteg ingyenes fotó van, amit akár egy az egyben felt tudsz használni, akár csak egy részletét (ha saját magad rakod össze/ szerkeszted a grafikát.) Előfordul, hogy az ingyenes képeknél valamilyen szintű forrásmegjelölést kérnek, ezt az adott kép letöltési oldalán mindig feltüntetik.

Van prémium előfizetése is, ami kb. 10 dollár havonta. Ezért cserébe még több, még jobb képeket kapsz, és az összes fotójukat forrásmegjelölés nélkül felhasználhatod.

Irány a FREEPIK

PEXELS

Itt főként élő, stock fotó jellegű képeket fogsz találni. Tehát itt nincsenek olyan vectoros (rajzolt karakteres) képek, mint amiket mi használunk.

Vannak viszont helyettük elképesztő minőségű fotók. Tájképekről, emberekről, állatokról, mindenről, ami élő, valós és létező.

A legjobb, hogy elég nagy felbontásban lehet őket letölteni, így kiváló alanyok a szerkesztéshez, tovább alakításhoz.

Az itt található képek MINDEGYIKE bármilyen formában felhasználható, teljesen ingyenesen. Bátran keresgélj, biztosan találsz olyan képet, amit fel fogsz tudni használni valamilyen formában!

A képeken kívül még ingyenesen használható, nagyon jó minőségű videókat is találsz itt. Érdemes lehet azok között is körül nézned: https://videos.pexels.com/

Irány a PEXELS

PIXABAY

Nagyon hasonló, mint a Pexels.com, mind minőségben, mind témában. Annyiba tér el, hogy itt vectoros képeket is találsz (rajzolt képeket), és illusztrációkat.

Ezen kívül itt is jó pár videó között tudsz válogatni.

Erről az oldalról is teljesen ingyenesen tudod letölteni a tartalmakat, szóval hajrá!

Irány a pixabay

FIZETŐS KÉPGYŰJTEMÉNYEK

123RF

Stockfotókat, vectoros grafikákat, mozgóképeket és audio klippeket egyaránt találsz ezen az oldalon. Rengeteg kategória között tudsz válogatni, és profi a szűrési funkciójuk, így még könnyebben és még gyorsabban megtalálod magadnak a tökéletes képet.

Árazás:

 • Letöltési csomag: ha csak néhány képre van szükséged

 • Előfizetés: ha tudod, hogy több képre lesz szükséged folyamatosan

 • „Vedd és vidd” csomag: itt különböző nagyságú kreditet tudsz vásárolni, amit mindenre fel tudsz használni, 1 éven belül bármikor. (Ez talán a két előző ajánlat köztes variációjának felel meg) Bővebb információt itt találsz: https://hu.123rf.com/products/

Irány a(z) 123rf

Shutterstock.com

Ez az egyik legklasszikusabb fizetős képgyűjtemény. Óriási adatbázissal rendelkezik, és mivel ez az egyik legnagyobb ilyen témájú oldal, ezért naponta többezer új anyaggal növekszik az elérhető képek száma.

Elmondásuk szerint 186 millió képből áll a gyűjteményük, és naponta 150 ezer új képpel bővül.

Itt a fényképek mellett vectoros képeket, illusztrációkat, ikonokat, videókat és zenéket is találsz. Tehát az itt lévő előfizetésedből akár az összes grafikai, kreatív anyagodhoz szükséges elemeket egyszerre beszerezheted.

Itt is több ajánlat közül tudsz választani:

Itt 3 féle csomagba sorolják az ajánlatokat, a szerint, hogy egyéni felhasználó vagy-e, esetleg csoportosan szeretnétek hozzáférni a képekhez, vagy vállalati felhasználó vagy-e.

Ezen belül pedig választhatsz, hogy egy előre meghatározott számú képmennyiséget tölthetsz le (pl.: 25 db képet vásárolsz, amit 1 éven belül tudsz felhasználni), vagy havonta X db képet tölthetsz le.

Irány a shutterstock

Ezek az alternatívák tökéletesen alkalmas arra, hogy jó minőségű képeket keress, és találj.

Ha találsz egy olyan képet, amit egy az egyben fel tudsz használni, akkor szerencséd van. Sok esetben viszont előfordul, hogy át kell méretezni egy-egy képet, vagy szeretnél rá valamilyen szöveget tenni, esetleg a logódat megjeleníteni rajta.

Ebben az esetben valamilyen képszerkesztőre van szükséged.

Ilyenekkel is készültem számodra, olvass tovább és láthatsz néhány kiváló lehetőséget, amik szintén nagyban megkönnyítik a munkád.

KÉPSZERKESZTŐ PROGRAMOK

Léteznek online és offline képszerkesztő programok. A sokunk által ismert Paint például egy offline képszerkesztő program, ami mára már kissé elavult, illetve rengetek jobb alternatíva van a képek szerkesztésére.

Az alábbiakban online és offline képszerkesztő programokra mutatok lehetőséget, ingyenes és fizetős konstrukciókban egyaránt.

Ingyenes online képszerkesztő programok

CANVA

Könnyen lehet, hogy már hallottál a Canva-ról, vagy esetleg már használod is. Nagyon hasznos ez az eszköz, hiszen könnyen és gyorsan lehet vele gyönyörű képeket összerakni. A legjobb, hogy vannak benne beépített sablonok, amik nagyban megkönnyítik az inspiráció gyűjtést. Ha nem rendelkezel grafikus gyakorlattal, vagy nem tudod, hogy egy kép mitől gyönyörű, akkor ezzel a beépített funkcióval azt is látni fogod, hogy hogy épül fel egy tökéletes dizájnú kép.

Egy további nagyon hasznos funkció, hogy előre kiválaszthatod, hogy milyen méretű képet szeretnél készíteni, illetve hol szeretnéd felhasználni. Ki tudod választani például, hogy Facebook hirdetéshez szeretnél képet készíteni, ebben az esetben egyből a FB által meghatározott méretű „vásznon” fogsz tudni dolgozni.

Árazása:

Ingyenes:

 • korlátlan számban készíthetsz és szerkeszthetsz képeket
 • 1 GB tárhelyet biztosítanak számodra
 • 8000 sablonhoz férhetsz hozzá

Fizetős:

 • korlátlan számban készíthetsz és szerkeszthetsz képeket
 • korlátlan tárhely
 • 300 000 fotóhoz, illusztrációhoz és sablonhoz férhetsz hozzá
 • egyéni betűtípusokat tölthetsz fel
 • színpaletta kezelés
 • csapattársak meghívása
 • stb.
Irány a canva

SNAPPA

Nagyon hasonló a felépítés, mint a canva-nak. Itt is vannak előre elkészített sablonképek, amiket egyszerűen csak át kell alakítani a céges arculatodhoz. De ezen kívül rengeteg képet találsz, amik a beépített képgyűjteményükben fellelhetőek, sőt arra is lehetőséged van, hogy saját képet tölts fel, és azt szerkeszd tovább. Pofonegyszerű és gyors a használata.

Árazása:

Itt is van ingyenes és fizetős ajánlat egyaránt:

Ingyenes:

 • Az ingyenes ajánlatukkal havi 5 képet tölthetsz le.

Fizetős:

 • A fizetős csomagba már elég sok mindent beletettek: korlátlan letöltést, korlátlanul elérhető sablonokat, buffer integrációt, egyéni betűtípust, stb. Szóval ezzel a csomaggal már elég jól meg tudod valósítani és menedzselni a céged grafikai megjelenését.
Irány a SNAPPA

CLIPPING MAGIC

Ha fizikai termékeket árulsz, akkor ez az online szerkesztő program nagyon nagy segítségedre lesz.

Szerintem a legnagyobb érték ebben a szoftverben az, hogy profi módon képes leválasztani a hátteret a képekről. Ha például van egy webshopod, és szeretnél feltenni egy terméket az áruházba, akkor egyszerűen csak lefotózod fehér fal előtt, majd betöltöd ebbe a programba. Innentől kezdve néhány kattintás, és kész is a háttér nélküli, profi megjelenésű termékfotód.

Árazása:

3 féle csomagajánlatuk van, a Light, a Standard és a Pro

 • Light: 15 letöltés engedélyezett havonta, aminek 4,99 dollár az ára
 • Standard: 100 letöltés havonta, 7,99 dollárért
 • Pro: 500 letöltés havonta, 14,99 dollárért
Irány a CLIPPING MAGIC

Offline fizetős megoldás

Photoshop

Az egyik legelterjedtebb és legjobb offline képszerkesztő program a Photoshop. A használata nem olyan egyszerű, mint például a canva vagy a snappa online szerkesztőké, viszont, ha valaki megtanulja minimálisan is használni, akkor nagyon profi minőségű képeket tud vele készíteni.

Rengeteg oktató videó érhető el ingyenesen a youtube-on hozzá. A hátránya, hogy bele kell tenni az időt, amire megtanulod a használatát, utána viszont nincs olyan kép, amit nem leszel képes elkészíteni a segítségével.

Ha tehát profi minőségű, saját kezűleg készített, a céges arculatodhoz 100%-osan illeszkedő képekre van szükséged, akkor ez lesz a megfelelő választás.

Árazás:

Az Adobe rengeteg csomagajánlattal rendelkezik. Az, amelyikben a Photoshop is elérhető, havi 12,69 euró-tól kezdődik. Ezért az árért a Photoshopon kívül több fényképszerkesztő programhoz is hozzáférsz, valamint 20 GB felhőtárhelyet biztosítanak számodra.

Az ajánlatokat részletesebben ide kattintva láthatod.

Irány a PHOTOSHOP

ÖSSZEGZÉS

Ha egyszerűen és ingyenesen szeretnél képeket készíteni

Ha egyszerűen és olcsón szeretnéd megúszni az online jelenlétedhez szükséges képek elkészítését, akkor első körben azt javaslom, hogy hozz létre a Snappa.com oldalon egy ingyenes fiókot magadnak.

Keress rá arra a kulcsszóra, ami a legjobban jellemzi azt a képet, amit éppen keresel. Ha megtaláltad, a sablonok között inspirálódva hozd létre az új képedet.

Ha nem találsz a snappában megfelelő képet, akkor keress rá a pexels.com és a pixabay.com oldalon, hátha megtalálod a tökéletes képet. Ha megvan, és szerkeszteni kell, akkor töltsd be a snappába (vagy a canva.com oldalra) és készítsd el a képedet.

Ha még profibb képeket, grafikai anyagokat szeretnél készíteni (haladó)

Ha az ingyenes oldalak között nem találsz olyan képet, amit keresel, akkor nézz körül a fizetős alternatívák között. Ha pedig 100%-osan a céges arculatodba illő, profi minőségű képet szeretnél készíteni, akkor próbáld ki a Photoshop-ot, van 30 napos ingyenes trial verziója. Ez alkalmas arra, hogy kipróbáld, elkezdj gyakorolni, és létrehozz néhány kiváló minőségű képet.

Ehhez oktatóanyagot az alábbi helyeke találsz:

Remélem, hogy ebben a cikkben találtál számodra megfelelő alternatívát a képeid elkészítéséhez. A legjobb, hogy teljesen ingyen el tudod kezdeni használni a többségét, és mindegyiket le tudod tesztelni, szintén ingyenesen. Hajrá, kezdj el mielőbb gyönyörű képeket kreálni!

2018-05-15T09:29:31+00:00

A szerzőről:

Hello- szia, Gots Balázs vagyok az Online Katapult technikai munkatársa. Az írásaimmal az a célom, hogy a bonyolultabb technikai beállításokból IKEA szerelési útmutató szerű írásokat készítsek Neked, tehát könnyen fogyasztható, érthető köntösbe bújtassam az elsőre ijesztő tech. leírásokat. Abban bízom, hogy időt takarítok meg neked azzal, hogy mindent logikusan, gyakorlatiasan, jól szemléltetve tálalok. Ha ez esetleg mégsem sikerült ebben az írásomban, akkor írj emailt a gots.balazs@onlinekatapult.hu e-mail címre, igyekszem mielőbb válaszolni!