Ebben a cikkben egy remek eszközt láthasz, amivel könnyedén ellenőrizheted, hogy a kiküldött leveleid célt érnek-e vagy a SPAM mappában landolnak.

Hogyan ellenőrizd a kiküldött email-ek SPAM-mentességét?

Gyakran előfordul, hogy sok időt és energiát fordítunk az email marketing stratégia megtervezésére, a hozzá tartozó emailek megírására, beformázására, és időzítésére. Viszont egy fontos dolgot nem tudunk biztosan: Meg fog érkezni a címzett email fiókjába? Nem fog a spam mappában landolni?

Ezen kérdések tisztázására mutatok egy remek eszközt, ami kiértékeli számodra a leveleidet és az email címet, amiről küldöd őket.

Mi ez az eszköz?

Ez az eszköz a Mail-Tester, aminek a működését alább fogom megmutatni lépésről lépésre, több alternatívát is alapul véve.

Igazából annyit csinál, hogy miután elküldöd a rendszerének a levelet, megvizsgálja azon algoritmusok segítségével, amiket a nagyobb email rendszerek is használnak.

Pontos visszajelzést ad, hogy mi jó és mi nem jó a levéllel vagy a mögötte lévő email címmel kapcsolatban.

MŰKÖDÉSE

Nézzük meg a működését először egy Gmail-ből kiküldött levéllel

Nyisd meg a Mail-Tester honlapját

Itt láthatsz egy email címet, amire el kell küldened a teszletni kívánt emailt.

Miután kiküldted a levelet a megadott email címre, kattints az „Ezután nézd meg a pontszámod” feliratú kék gombra.

Ezt követően a rendszer ellenőrzi a kapott emailt.

Várd meg, amíg a csiga végigmegy a számára kijelölt úton. 😊

Ha szemfüles vagy, akkor észreveheted, hogy a domain után lévő kódsor megegyezik az email cím „@” előtti kódsorával. Ez azért van, mert a rendszer így fogja tudni szinkronizálni az általad elküldött levelet a böngészővel és így fogja tudni megjeleníteni számodra a kiértékelés eredményét.

És már láthatod is az eredményt.

Ha valahol negatív értéket látsz, akkor vedd fel a kapcsolatot az email szolgáltatóddal, és kérj tőle segítséget a probléma elhárításához.

Természetesen főként a hírleveleidet szükséges így ellenőrizni, amit általában nem a Gmail-ből küldesz ki, így az a legjobb, ha olyan hírlevélküldő szoftvert használsz, amiben elérhető a Mail Tester funkciója.

Mi a SalesAutopilot szoftverét használjuk email marketing és egyéb marketingautomatizációs célokra. Ebben az írásban részletesen megmutatom, hogy a SalesAutopilotban hogyan tudsz levelet ellenőrizni, a Mail Tester segítségével.

Levél spammentességének ellenőrzése, közvetlenül a hírlevél időzítésénél

Miután létrehoztad a hírleveled a SalesAutopilotban, utána létre kell hoznod a hozzá tartozó időzítést.

Ennél az időzítésnél kétféleképpen tudod használni a Mail Tester funkcióját:

Fizetős, de gyors és egyszerű megoldás

Ennél a megoldásnál nincs egyéb teendőd, csak kattints a tesztelni kívánt levél időzítésénél a Mail-Tester gombra.

Ezt követően megjelenik a Mail-Tester felülete a SalesAutopilot fiókodon belül. Itt szintén meg kell várnod, amíg a csiga végez. (Gyorsabban végez, mint azt egy csigától várnánk, kb. 10 másodperc. 😊 )

Ezután válaszd ki, hogy neked melyik fizetési konstrukció a legoptimálisabb:

Ha először használod a fizetős felületét, akkor add meg a szükséges adatokat.

Ha korábban már fizettél, és olyan konstrukciót választottál, ami több levél ellenőrzésére is alkalmas, akkor a lenti szürke boxba írd be a regisztráláskor használt email címed.

Ezt követően pedig látnod kell a kiértékelés eredményét.

Fontos: A teszt elindításakor (az időzítésben a “Mail-Tester” gomb megnyomásakor) a listába felvételre kerül egy “salesautopilot-xkj8zwejkh-17284-1520982700158@mail-tester.com” formátumú emali cím, amely a teszt végén törlésre kerül. Ha a tesztelést valamelyik ponton megszakítja, akkor az email cím benne marad az adatbázisában. Természetesen ezt bármikor kitörölheti.

Forrás: SalesAutopilot ide kapcsolódó tudásbázis cikke

Ingyenes, de lassabb megoldás

Ahhoz, hogy teljesen ingyenes tudd használni a Mail-Testert, az kell, hogy olyan formában ellenőriztesd le a levelet, mint a fenti Gmail-es példában.

Mutatom a folyamatot:

1) LÉPÉS

Nyisd meg a Mail-Tester honlapját ide kattintva!

2) LÉPÉS

Másold ki a rendszer által generált email címet

3) LÉPÉS

Navigálj a SalesAutopilotban a tesztelendő levél időzítéséhez, majd kattints a „Próbaküldés” gombra

4) LÉPÉS(EK)

Vedd fel új feliratkozóként a Mail-Tester által generált email címet.

Töltsd ki a küldéshez szükséges adatokat (ha használsz mezőkódokat a levélben).

Majd kattints a „Próbaküldés indítása” gombra.

5) LÉPÉS

Ezt követően navigálj vissza a Mail-Tester felületére, majd kattints az „Ezután nézd meg a pontszámod” feliratú kék gombra.

Ahol negatív jelet látsz, azzal kapcsolatban írj az email szolgáltatódnak, és kérj tőle segítséget.

Javasoljuk, hogy használd te is a Mail Tester funkcióját. Szerintünk nagyon hasznos és elengedhetetlen ahhoz, hogy sikeres és hatékony legyen az email marketinged.

Hajrá, sok sikert kívánok a megvalósításhoz!

2018-09-18T14:11:11+00:00

A szerzőről:

Hello- szia, Gots Balázs vagyok az Online Katapult technikai munkatársa. Az írásaimmal az a célom, hogy a bonyolultabb technikai beállításokból IKEA szerelési útmutató szerű írásokat készítsek Neked, tehát könnyen fogyasztható, érthető köntösbe bújtassam az elsőre ijesztő tech. leírásokat. Abban bízom, hogy időt takarítok meg neked azzal, hogy mindent logikusan, gyakorlatiasan, jól szemléltetve tálalok. Ha ez esetleg mégsem sikerült ebben az írásomban, akkor írj emailt a gots.balazs@onlinekatapult.hu e-mail címre, igyekszem mielőbb válaszolni!