blogkep-braintreemailmaster-okhubiztonsagosvasarlas-v

Úgy érzed, hogy nem biztonságos a bankkártyás fizetés? Akkor ez a cikk neked szól, 3 betonbiztos érvvel bebizonyítjuk neked azt, hogy miért nincs okod félelemre.

Miért biztonságos az online bankkártyás fizetés az Online Katapultnál?

(Lszi, nézd el nekem, hogy 30 ms-nél becsúszott egy csúnya szó, az őszinteségre jobban figyeltem, mint az udvariasságra 🙂 Kösz, előre is!)

Betonbiztos érvek az Online Katapultnál történő
biztonságos bankkártyás vásárlás mellett:

kuldetesunksotetzold

1. Vállaljuk az arcunkat, nevünket

Ahogy látod, Mi tanácsadók vagyunk. Magyarország pedig ilyen értelemben véve elég pici piac, nagyon gyorsan hitelünket vesztjük tanácsadóként, ha nem teszünk meg mindent azért, hogy biztonságos legyen a bankkártyás fizetésünk. Elég erős érv, nem kockáztatnánk a hírnevünk.

braintreelogosotet

2. A PayPal tulajdona a fizetési szolgáltatónk

A bankkártyás fizetést a Braintree működteti nálunk, a Braintree-t pedig felvásárolta a PayPal. Szerintem a PayPal neve elég jó garancia a biztonságra. Ráadásul olyan nagy cégek használják a Braintree-t, mint az Uber, az AirBnB és a GitHub. Ekkora cégek nem használnák, ha nem lenne minden rendben vele.

katapult illustraciok10

3. Csúcsszuper iframe technológia a biztonságért

Te tulajdonképpen nem a Mi honlapunkon adod meg a bankkártya adataidat, hanem a Braintree honlapján. Ha megnézed a megrendelő űrlap forráskódját, akkor látszik, hogy iframe technológia segítségével van meghívva a Braintree honlapja és Te nekik adod meg egyenesen a bankkártya adatokat. Fő a biztonság, szerintünk is 🙂

+1 érv, a PCI DSS megfelelőségi bizonyítványunk:

screencapture-www-securitymetrics-com-portal-reports-compliance_certificate-1440662635205

A Security Metrics egy amerikai cég, akik arra szakosodtak, hogy a bankkártyás fizetési rendszereket biztonsági szempontból minősítsék. A cég minősítése szerint megfelelünk a PCI DSS szabványnak, így nyugodtan elfogadhatunk bankkártyát a honlapunkon.

A PCI DSS a nagyobb bankkártya társaságok (VISA, MasterCard, AMEX, JCB, Discovery) által létrehozott adatbiztonsági szabvány, aminek az a célja, hogy érdemben csökkentse a bankkártyás fizetéssel való visszaélés lehetőségét. Aki bankkártyás fizetést biztosít, annak meg kell felelnie ennek a szabványnak.

Kérdésed van?

Akkor tedd fel 🙂 Lent a kommentelési lehetőségnél kérlek írd le a kérdésedet és mindenképpen válaszolunk rá.

2017-08-24T13:58:03+00:00

A szerzőről:

Hello, Domán Zsolt vagyok, az Online Katapult társalapítója. Kösz, hogy itt vagy és éppen az én cikkem olvasására fordítod a drága idődet. Azért dolgozom minden nap, hogy neked segítsek az online marketingedet minél profibban csinálni. Ha követsz minket, akkor csak gyakorlatias és megvalósítható tippeket fogsz kapni! Ha van véleményed, visszajelzésed a cikkel kapcsolatban, akkor örömmel veszem ha megosztod velem: zsolt@onlinekatapult.hu. Minden levélre válaszolok, írj bátran!

13 hozzászólás

 1. Gergelyfi Róbert 2015. november 5. at 12:43 - Válaszolok

  Kedves Zsolt,

  OTP-s kártyám van. Az OTP felületén már sokszor fizettem vele. Viszont a Ti weboldalatok nem banki URL-en van.
  A bankkártyás fizetésnél miért nem irányítódik át inkább pl. az OTP felületére, mint minden más esetben? Így nem kellene hosszasan ecsetelni, hogy nem fogtok átverni.

  • Domán Zsolt 2015. november 5. at 16:33 - Válaszolok

   Kedves Róbert,

   Azért nem banki felületen van, mert olyan üzleti előnyöket jelent a Braintree használata, amelyet nem tud biztosítani más fizetési megoldás. A http://www.onlinekatapult.hu/braintree aloldalon találsz erről több információt, biztos vagyok benne, hogy vállalkozóként Te is meg fogod érteni, miután elolvasod majd a cikkeket 🙂

 2. József 2015. november 5. at 20:13 - Válaszolok

  Szép estét !

  Szeretném a könyvet, mert nagyon érdekesnek , és hasznosnak tűnik !!!!! De sajnos ha Nálatok nem működik mondjuk a banki átutalás ( fiókon keresztül ), vagy a készpénzes befizetés, akkor le kell mondanom a könyvről, mert azért mostanában elég sokat lehet hallani a különféle adatok illetéktelen megszerzéséről. Sajnos én sem az internetben nem bízom, sem pedig abban, hogy a gépem teljesen vírusmentes ( gondolom kevesen vannak, akik 100%-ig megbíznak a gépük vírusmentességében… 🙂 ). Ha csak 1 % esélye van a biztonsági résnek, az számomra sajnos már zavaró tényező. Amúgy még egy esélyt látok, ami az utolsó szalmaszál : ha netán találok valakit, aki lenne olyan kedves és 2 könyvet rendelne, amiből az egyiket átválalnám , akkor lehetne saját példányom,
  További sok sikert !!!! Üdv.: Joey

  • Szőke András 2015. november 5. at 20:58 - Válaszolok

   Kedves Joey!

   Félelmed érthető, de nem biztos, hogy teljesen megalapozott. Természetesen soha, semmikor nem vagyunk 100%-ig biztonságban, ez tény. Viszont a reális óvintézkedések mellett, egyáltalán nem irreális az, hogy használd online a bankkártyád.

   A mi oldalunk és rendszerünk biztonságos. A te géped is jó eséllyel biztonságos, persze mérget senki nem venne rá. De arra sem lehet mérget venni, hogy soha nem szenvedünk pl autóbalesetet. Egy baleset bármikor benne lehet a pakliban, de az ezektől való félelem miatt nem szabad elvágni magunkat a lehetőségektől.

   Illetéktelen használat jelentése esetén a bankok jó része vissza tudja fordítani a tranzakciót. Be tudsz állítani SMS értesítőt a vásárlásokról, hogy képben legyél ha tudtodon kívül használják a kártyád. Jópár banknál tudsz igényelni internetkártyát, aminek az összegét mindig annyi pénzzel töltöd fel, amennyit el szeretnél költeni.

   Lehet a biztonságot fokozni, de abszolút biztonság soha nincs sehol, semmiben. Tudnunk kell viszont ezek mellett nyugodtan élni 🙂

 3. József 2015. november 6. at 11:41 - Válaszolok

  Szép napot !

  Ma csináltattam egy virtuális kártyát ( webkártya ) a bankban. Ezt lehet Nálatok használni ? Mert elvileg van érvényességi dátuma, és 3 számjegyes kódja ( CVV , CVC ), de nincs bankkártya száma.
  Előre is köszönöm a választ ! Üdv.: Joey

  • Domán Zsolt 2015. november 6. at 17:55 - Válaszolok

   Kedves Joey, a webkártya kell, hogy tartalmazzon szerintem kártyaszámot is. Máskülönben hogyan tudnál vele fizetni? 🙂 Érdemes a bankodtól megkérdezni, hogy mi a száma – nekem is van több, és mindig le tudom kérni az OTP felületén belül.

 4. Zsolt 2015. november 9. at 00:29 - Válaszolok

  Üdv!

  Lehet, hogy biztonságos ez a bankkártyás rendszeretek, csak éppen a működés tekintetében tapasztaltam jelentős problémát. Vettem volna meg a könyveteket, de még a kártyaszám beírása alatt (a 12. számjegynél) jelzett pirossal, hogy érvénytelen kártyaszám (begépelés többször ellenőrizve, nem volt elütés). Minthogy többször is fizettem már a kártyával online, meglepett a dolog. OTP bankkártyáról (Maestro) van egyébként szó. Örömmel vennék erre egy magyarázatot, illetve kíváncsi vagyok, hogy mi a megoldás. (Remélem nem csak Mastercard-ot fogad el a Braintree.)

  • Szőke András 2015. november 9. at 21:02 - Válaszolok

   Kedves Zsolt! A Maestro kártyákkal sajnos gondja van a Braintree-nek. Még vadásszuk a hiba okát, de némelyik Maestro-t elfogadja, némelyiket pedig nem. Egyelőre megértésed kérjük és – bár tudom ez nem kielégítő – azt tudom javasolni használj más típusú kártyát ha van erre lehetőséged.

   Érdekes egyébként, hogy nekem is tipikusan Maestro kártyával voltak gondjaim internetes fizetéseknél, ezért én személy szerint nem is használok már ilyet. Anno – nem tudom ma már lehet e – de pl a Facebooknál, Envato-nál se tudtam használni, csak, hogy kettő nagyot idézzek…

 5. Tamás 2017. május 7. at 11:35 - Válaszolok

  Sziasztok! Legalább egy ingyenes SSL-t telepíthetnétek a fizetési oldalra, nem biztonságos a kapcsolat a böngésző szerint. Addig tuti nem fizetek…

  • Tamás 2017. május 7. at 14:01 - Válaszolok

   Most látom hogy van http és https verziója is az oldalatoknak. Át kéne irányítani mindent a https-re, így többen fizetnének. Asszem ezzel az egy tanáccsal megduplázom a bevételeteket 🙂

   • Domán Zsolt 2017. május 7. at 15:05 - Válaszolok

    Kedves Tamás,

    Minden fizetési oldalunk https kapcsolatot használ, hol találkoztál olyan esettel, ahol http volt?

    • Tamás 2017. május 8. at 12:46 - Válaszolok

     Látom már átirányítottátok, amúgy egy email-ben kattintottam a könyves linkre, ami http volt.

 6. teszt blog - Tudásbázis 2018. április 30. at 09:27 - Válaszolok

  […] Nitronet Media Kft. | Kapcsolat | Ügyfélszolgálat: hello@onlinekatapult.hu | ÁSZF Adatvédelmi nyilatkozat | A bankkártyás fizetés biztonságát az SSL védelem garantálja. PCI DSS tanúsítványunkFacebookYouTubeInstagram […]

Szólj hozzá! Érdekel a véleményed!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..